Polecają się do adopcji :)

Zamieszczamy dziś ogłoszenie grzecznościowe z gorącą prośbą o pomoc w szukaniu domów na stałe oraz organizowaniu dokarmiania dla lubkowskich maluchów.

Ta urocza piątka maluchów mieszka w pomieszczeniu na drewno w niewielkiej miejscowości w pobliżu Gryfic. Zajmuje się nimi Pani Małgosia, dokarmiając i doglądając, a jednocześnie oswajając powoli ich kocią mamę, aby wkrótce ją odłowić i przekazać do gabinetu na zabieg kastracji.

O ile z kastracją (tak kocicy, jak i jej młodych) możemy sobie poradzić wspólnymi siłami (organizacyjnie i logistycznie – Pani Małgosia, finansowo – my), to z adopcją i dokarmianiem mamy już większy problem.

Zwracamy się więc z prośbą o zakup karmy. Aby umożliwić jej dostarczenie do Opiekunki kotów, zachęcamy do zakupów internetowych – prosimy tylko o wiadomość mailową (kontakt@fundacjaczarnykot.pl), podamy wówczas adres do Pani Małgosi.

Zostawiamy oczywiście dowolność w kwestii pomocy kotom, zachęcamy jednak szczególnie do zakupu karm niedrogich, lecz dobrych jakościowo – po to, aby rzeczywiście wesprzeć zwierzęta i nie spowodować problemów zdrowotnych, związanych ze spożywaniem przez koty karm złej jakości (o czym wkrótce napiszemy).

Podajemy więc przykładowe linki do polecanych karm:

1) http://www.zooplus.pl/esearch.htm…

2) http://www.zooplus.pl/esearch.htm…

3) http://www.zooplus.pl/esearch.htm#q=feringa

Z góry serdecznie dziękujemy w imieniu swoim, Opiekunki i głodnych kocich malców!